Angels Initiative

Angels Initiative je jedinstven projekat koga je pokrenuo Beringer u partnerstvu sa Evropskom organizacijom za mo┼żdani udar (ESO) i Evropskom alijansom za mo┼żdani udar (SAFE). Projekat se sprovodi u 12 zemalja i nagradjen je EFPIA nagradom.

20. i 21.03.2019. godine na┼íu ustanovu su posetili predstavnici Angels Initiative i uvrstili u svoj projekat. Angels Initiative su ozna─Źili na┼íu ustanovu kao jedinstvenu i vrlo podobnu za ─Źlanicu njihove asocijacije iz Srbije.

Poseta je usledila nakon ┼íto je dr Valentina Mileusni─ç poha─Ĺala kurs ÔÇ×Train the TrainerÔÇť u Visbadenu u decembru 2018. godine.

Angels Initiative ima za cilj da pru┼żi vi┼íe podr┼íke, vi┼íe ideja, vi┼íe detalja i na kraju bolje rezultate. Svi koji su pristupili Angles Initiative imaju isti cilj, ┼żelju da se pacijentima pru┼żi druga ┼íansa za ┼żivot nakon Mo┼żdanog udara. Oni podr┼żavaju ovaj cilj i bore za isti.

Tokom radionice u na┼íoj Bolnici predstavljen je klini─Źki scenario zasnovan na stvarnim pro┼ílim slu─Źajevima i iskustvima drugih bolnica sa analizom kroz kriti─Źki osvrt moderatora, Jan van der Merwe. Radionici su prisustvovale pored na┼íih lekara i medicinskih sestara i kolege iz Hitne pomo─çi.┬á Predstavili smo simulaciju na licu mesta, u Specijalnoj bolnici ÔÇ×Sveti SavaÔÇť u Beogradu, Srbija.

Kao ┼íto funkcioni┼íe kompletan simulacioni centar, ova simulacija je po─Źela dodeljivanjem uloga: pacijent, lekari (neurolog i internista), medicinske sestre i ekipa Hitne pomo─çi (glumili su zaposleni na┼íe ustanove). Zadatak┬á je bio da se tretira pacijent kao kandidat za primenu tromboliti─Źke terapije ili/i trombektomiju ┬á┼íto je mogu─çe bli┼że stvarnoj ┼żivotnoj situaciji.┬áKada je simulacija zavr┼íena, cela grupa se ponovo okupila za grupnu diskusiju sa moderatorom da bi se istakle prednosti i slabosti tima koji je izvodio┬á simulaciju. Na osnovu povratnih informacija u─Źesnika, izgleda da ─çe simulacione plenarne sednice postati stalna karakteristika na┼íih radionica u budu─çnosti. Ova radionica nam je┬á omogu─çila da shvatimo gde gubimo vreme, da snimimo najrelevantnije vremenske intervale u kojima se odvija zbrinjavanje pacijenta, da snimimo podatke na jedan od dva razli─Źita na─Źina i izvedemo konstruktivne zaklju─Źke.

Poseta Angles Initiative je omogu─çila da stru─Źni tim osna┼żi svoje stru─Źne potencijale kao i to da se visok ni vo profesionalnosti prika┼że ostalim zemljama u Evropi.

Predstavnik Angels Initiative je iznena─Ĺen stru─Źno┼í─çu i kadrom koji je mlad, a posti┼że veoma dobre rezultate.

Zatvoreno za komentare.