MAGNETNA REZONANCA U NEUROLOGIJI

Kurs pod nazivom ┬á,,Magnetna rezonanca u neurologijiÔÇŁ odr┼ża─çe se u Specijalnoj bolnici za cerebrovaskularne bolesti ,,Sveti SavaÔÇŁ, Nemanjina 2, Beograd.

Ciljevi kursa su upoznavanje sa standardnim i naprednim MR sekvencama u neuroradiologiji, sa MR neuroanatomijom mozga i ki─Źmenog stuba, indikacijama i kontraindikacije za MR pregled u neuroradiologiji, zna─Źaj gadolinijumskog kontrastnog sredstva u neurodijagnostici, primena MR dijagnostike u traumama, cerebrovaskularnom ┬áoboljenjima , demijelizacionim oboljenjima, tumorima mozga i ki─Źmenog stuba, neuroinfekcijama, vaskularnim oboljenjima ki─Źmenog stuba, neurodegenerativnim oboljenjima mozga i degenerativnim o oboljenjima ki─Źmenog stuba, uro─Ĺenim anomalijama CNS, toksi─Źno-metaboli─Źkim┬á i endokrinolo┼íkim oboljenjima mozga.

Kurs je akreditovan za lekare odlukom Zdravstvenog saveta Srbije broj:153-02-94/2024-01 od 11.03.2024. pod rednim brojem┬áA-1-142/24 đ║đ░đż Nacionalni kurs I kategorije u januarskom roku 2024. godine. U─Źesnici ostvaruju 6 bodova.

Vreme trajanja je 368 sati tokom tri meseca

– ┬áTeorijske nastave 18 sati

– Prakti─Źna nastava ┬á350 sati

Posle predavanja, po polo┼żenom testu pristupa se prakti─Źnoj nastavi u kojoj svaki polaznik dobija svog mentora. Po zavr┼íenoj obuci uspe┼ínim polaganjem ispita pred đÜomisijom polaznici dobijaju sertifikat o zavr┼íenoj ┬áedukaciji koji podrazumeva osposobljavanje i mogu─çnost samostalnog rada.

Informacije i registracija do 27.03.2024. na e-mail adresu: ┬ásvetisava.edukacija@gmail.com ili osoba za kontakt Sne┼żana Stankovi─ç, telefoni: 060/80 18 462, 011/20 66 848

Cena kotizacije: 2.500 eura dinarska protiv vrednost + PDV

Broj polaznika kursa je ograni─Źen.

Potvrda o izvr┼íenoj uplati predaje se prilikom registracije na dan odr┼żavanja kursa. Uputstva za uplatu dostavi─çe vam se prilikom prijave.

 

Rukovodilac kursa

Nau─Źni saradnik ┬ádr.sci.┬ámed.┬áBiljana Georgievski-Brki─ç, neuroradiolog

 

 

 

Zatvoreno za komentare.